top of page
Search

Ce reprezintă FIRE AIRBAG pentru acumulatorii din cadrul sistemelor fotovoltaice?



Fire Airbag este un sistem dedicat stingerii incendiilor provocate de o celulă electrică din interiorul unei carcase a unui acumulator fotovoltaic. Acest sistem reprezintă o soluție crucială pentru prevenirea extinderii incendiilor în astfel de instalații. 


Există mai multe tipuri de sisteme de stingere a incendiilor, însă toate funcționează pe același principiu: eliminarea oxigenului necesar pentru a susține arderea. Acest lucru se poate realiza fie prin înlocuirea aerului din carcasă cu un gaz inert, fie prin producerea unei reacții chimice care generează aerosoli ce nu permit susținerea arderii. 



Cel mai frecvent sistem de protecție întâlnit la producătorii renumiți este Fire Airbag cu aerosoli. Acești aerosoli sunt produși în urma unei reacții chimice a Carbonatului de Potasiu (K2CO3), care eliberează dioxid de carbon (CO2), ioni de potasiu (K+), azot (N2) și vapori de apă (H2O), ca rezultat al unei arderi rapide. Acești compuși limitează propagarea flăcărilor și contribuie la controlul incendiului. 



Fire Airbag-ul poate fi comparat cu airbag-ul unei mașini. Așa cum airbag-ul reprezintă ultima soluție de protecție într-un accident, declanșându-se doar atunci când este absolut necesar pentru a proteja pasagerii, Fire Airbag-ul intervine în caz de incendiu pentru a limita daunele și a preveni extinderea acestuia. În ambele cazuri, aceste sisteme sunt gândite să acționeze rapid și eficient, doar în momentul unui pericol iminent, oferind o siguranță suplimentară în situații critice. 


Așa cum nu ai mai alege să achiziționezi un autovehicul fără airbag, la fel de important este să alegi un acumulator fotovoltaic cu Fire Airbag. Bateriile Luna de la Huawei includ acest sistem avansat de protecție, asigurând astfel o siguranță maximă pentru sistemul tău de stocare a energiei. 




2,819 views

Recent Posts

See All
bottom of page